Hanketoiminta

20171212_113022
Vanhan ajan joulu -kuvaelma esitettiin joulukuussa 2017 Joutsan yhtenäiskoulun 1-2 luokan oppilaille museon vanhassa tuvassa yhteistyössä Toivakan-Joutsan 4H -yhidstyksen kanssa osana ”Jousan kylän tarinat talteen” -hanketta.

Joutsan Kotiseutuyhdistys on toteuttanut seuraavia Leader-rahoitteisia hankkeita:

Jousan kylän tarinat talteen -hanke, jolla kootaan yhteen ja tallennetaan julkaisuksi perinne- ja historiatietoa Jousan maakirjakylän alueelta. Tallennustyötä tehdään talkootyönä historiapiirissä, johon kaikki historian tutkimisesta ja tallentamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Lisäksi kokeillaan uusia tapahtumia ja tehdään opintomatkoja kotiseututoiminnan kehittämiseksi. Hankkeelle saatiin Leader-rahoitusta Maaseutukehitys ry:n kautta. Hanke päättyi 31.5.2021. Voit edelleen lähettää vanhoja valokuvia tai asiakirjoja sekä muistelmia yhdistykselle osoitteeseen joutsankotiseutuyhdistys@gmail.com tai ottaa yhteyttä Arto Hölttään p. 040 509 0128 /  arto.holtta@pp.nic.fi

 

Katto kulttuurille -hankkeessa toteutettiin vuosina 2016-2017 Joutsan talomuseon alueella olevan rinnelavan katsomon kattaminen. Myös penkit uusittiin ja katsomo sähköistettiin. Rahoitus saatiin Maaseutukehitys ry:n kautta.

Katos 17.6.2017
Joutsaan saatiin kauan kaivattu kesäteatteri rinnelavan katsomon kattamisen myötä.

 

Lisäksi olimme mukana alahanketoimijana vuonna 2017 Maaseutukehityksen rahoittamassa Yhteisöjen pieninvestoinnit -teemahankkeessa, jonka kautta saimme hankittua yhdistykselle mallinuken, perkolaattorin, av-välineitä ja Lezzari-sarjalettupannun. Laitteita voivat myös muut yhdistykset lainata pientä käyttökorvausta vastaan tarvittaessa.

Vuonna 2021 saimme rahoitusta Yhteisöjen pieninvestoinnit 4 -teemahankkeesta ajettavan ruohonleikkurin, rakennustelineiden ja lehtipuhaltimen hankintaan. Laitteilla helpotetaan museoalueen talkootyönä tehtävää kunnossapitoa.

 

logo_leader_rgb    Leader_logo_rgb_yksi_maaseutukehitys    PageLines- lippu_ja_tunnuslause.jpg

 

Museoviraston avustuksella tehdyt hankkeet:

Museovirasto on rahoittanut talomuseolla tehtävää kokoelmatyötä kolmena peräkkäisenä vuonna (2019-2021). Hankkeiden avulla museolle on saatu kesäajaksi palkattua museoalan ammattilaisia luetteloimaan ja valokuvaamaan koko museon laaja esineistö. Esinetiedot ja valokuvat on viety SIMO-järjestelmään, joka on valtakunnallinen museoiden kokoelmanhallintaohjelma. Viimeisessä vaiheessa museon eri rakennusten näyttelyt on uusittu ja tehty oppaille näyttelyiden esittelyn käsikirja. Saadut avustukset:

6 500 € vuonna 2019

7 500 € vuonna 2020

7 000 € vuonna 2021